SEGUIR UNA DIETA SENSE GLUTEN POT APORTAR NOMBROSOS AVANTATGES:
Disminueix la pressió sanguínia.
Redueix el risc de patir trombosi i embòlia.
Afavoreix l’agilitat mental i el desenvolupament del cervell i la vista del fetus.
Contribueix al sistema immunitari.
Redueix el colesterol i triglicèrids.
És beneficiosa contra trastorns inflamatoris i lesions, al·lèrgies, asma, càncer, psoriasi…
Augmenta la salut capil·lar, òssia i cutània.

Però, s’ha de tenir en compte que deixar el gluten de banda, no és pas beneficiós per a tothom.
El gluten representa el 80% de les proteïnes del blat.
Al ser proteïna pura, s’utilitza en l’elaboració d’aliments dietètics i fins i tot, en les dietes vegetarianes com a un dels principals substituts de la carn.
Si decidim eliminar-lo, alhora eliminem la gran diversitat de substàncies nutricionals que conté.
El gluten és una molècula fonamental per a les llavors, ja que és la responsable d’emmagatzemar proteïnes que la planta farà servir quan arribi el moment de la germinació.
Les proteïnes són substàncies que el nostre cos necessita per a crear, substituir i recuperar les cèl.lules dels teixits i per elaborar enzims i hormones.

Només els cereals contenen gluten. Les proteïnes que aporta tenen un gran valor nutricional, són:
LES GLUTENINES: comuns a tots els cereals.
LES PROLAMINES: de les que cada gra, en té una de diferent.
I és aquí on sorgeix el problema.
Un celíac pot consumir l’orzenina de l’arròs o la zeïna del blat de moro, mentre que la gliadina del blat, l’hordeïna del ordi, la secalina del sègol, o l’avenina de la civada, l’emmalalteixen.