ESPELTA: blat antic ecològic

L’espelta és un blat tou, que ja es conreava a l’Iran fa més de set mil anys, i va arribar a Europa a través dels Balcans.

 

Rica en minerals (sodi, potassi, fòsfor, ferro, calci, sofre, zinc, silici i magnesi) i en vitamines (B1, B2, B3 i E).


Conté els 8 aminoàcids essencials (isoleucina, metionina, leucina, fenilalanina, treonina, lisina, valina i triptòfan). El triptòfan contribueix al nostre ben estar mental i emocional.


Té més fibra i menys gluten que el blat comú. És tolerada pels al·lèrgics al blat  i per molts altres tipus d’al·lèrgies (no apta pels celíacs).


És rica en àcid oleic i àcid linoleic (ajuden a prevenir malalties cardiovasculars) i en àcid silícic, que junt amb el magnesi, millora la circulació sanguínia i el sistema immunitari.


El seu consum és molt beneficiós pel nostre organisme, en especial en casos de migranya, de fibromiàlgia o d’altres dolors no específics.

Més virtuts terapèutiques: afavoreix el bon funcionament de l’intestí prim, i tonifica el pàncrees i la melsa.

 

Val a dir, que l’espelta que ens porten de pagès, és espectacular. Aquesta farina és més difícil de treballar. Tanmateix, l’aroma i el sabor són incomparables.

 
espelta gra