La Rosa Maria i la Núria som la segona generació del FORN GOTÉS

TOT TECA va néixer del caliu de la llenya, de l’aroma del pa, de gaudir fent-lo i del desig de seguir oferint un pa bo i saludable.

A hores d’ara, tenim l’orgull de conservar una manera de fer pa, que és tal com la va aprendre el pare amb només quinze anys, l’any 1942 a Sant Llorenç Savall (d’on era fill).

Sempre va ser forner i el seu ofici el va portar a Sabadell on va conèixer la mare.

L’any 1974, junts van crear el FORN GOTÉS, en fer-se càrrec de la fleca que hi havia al C/ Sant Cugat núm. 47.

Els anys vuitanta la forneria es va industrialitzar, tanmateix el pare no va voler seguir mai per aquest camí.

Al seu costat a l’obrador, vaig anar fent meva la seva manera de treballar: sense presses, sense trucs, amb matèries primeres de qualitat i amb l’esforç de cada nit per poder aconseguir el millor pa per l’endemà.

Rosa Maria

artesà alimentari

Quan els pares es van jubilar, la meva germana ja estava al capdavant de l’obrador i va rebre el 1r reconeixement a la seva feina  CARTA D’ARTESÀ ALIMENTARI (carnet de forner artesà).

Núria

 
 
Forn Gotés
Tot Teca - Forn Gotés

Des del 1998 TOT TECA és casa nostra, és a dir que,  per nosaltres no només és un negoci, és la nostra vida. Saber-ne més…

Preservem l’elaboració de tots els nostres productes com antany, com sempre els hem fet. Amb el repòs necessari, amb matèries primeres 100% naturals i coent-les al forn de sola (pedra) al caliu de l’alzina.

 

Manera de fer, que ha rebut el reconeixement per part de la Generalitat com a EMPRESA ARTESANAL ALIMENTÀRIA.

 

EL PA: El bon pa no té secrets, el que li dóna més aroma, més gust i li allarga la conservació, és la massa mare.

Cada jornada reservo una petita part de la pastada que serà la pasta mare del pa de l’endemà.          Rosa Maria

FLEQUER ARTESÀ

Sovint anem a contracorrent. No ens mou créixer o vendre més, sinó fer-ho cada dia millor.
La tenacitat i tossuderia per mantenir la manera d’elaborar el pa tal com es feia fa cent anys, no està renyida amb la innovació.

He creat nous pans, com el “Saballut”, el de cervesa o el de “Tots Sants”.

N’he recuperat d’altres, com la xeixa o el pa negre. Emprant farines ecològiques que cerco directament a pagès.

I n’elaboro d’especials pels que pateixen algun tipus d’al·lèrgia i/o intolerància alimentària.

Després de força anys i molta feina feta, el novembre del 2015, la Generalitat em va atorgar (amb caràcter vitalici) el diploma de MESTRA ARTESANA ALIMENTÀRIA.

Rosa Maria

Reconeixement al mestratge, que fins aleshores no s’havia atorgat mai a cap dona flequera en tot el Vallès.                                              Núria

Mestratge que la Núria a ben aprofitat. Primer com a perseverant aprenenta i ara ja, com a experimentada fornera.

Fet que garanteix continuar elaborant el pa de manera veritablement autèntica, com ja fa dècades que defensem.                                                                                     Rosa Maria

Som forneres, gairebé hem nascut forneres i ens agrada el que fem.

En definitiva ens complau fer pa perquè vosaltres pugueu gaudir-ne.