PANS ECOLÒGICS i/o DIETÈTICS

Les farineres seleccionen i molen els cereals i àdhuc, condicionen les farines que n’obtenen per tal de facilitar-ne la panificació.

Poden ser de gran qualitat, fins i tot ecològiques, però ja no són completament pures. Per això, vam anar a cercar-ne directament a pagès.

Bona part de les farines que emprem, són fruit dels cereals que en Pep ha sembrat, cuidat, segat, netejat i molt a la pedra en el seu molí de fusta. Després ell mateix en les porta a casa. Gairebé “del tros a la taula”, com li agrada dir.

Només en un petit obrador com el nostre, és factible fer pa amb farines tan pures, ja que s’han de treballar de manera casolana, amb les mans, acaronant la massa i donant-li un llarg repòs. El pa que en resulta, potser no és tan bonic ni tan vistós, tanmateix conserva tots els nutrients, aroma i sabor.

BLATS ANTICS: portats directament de pagès

Elaboració natural amb pasta mare. (sense sucre ni lactosa)

khorasan Saber-ne més…

Fet amb farina de Khorasan

integral ecològica (blat egipci).

PA DE XEIXA

Fet amb farina de xeixa integral ecològica (blat autòcton).

BLAT ANTIC ECOLÒGIC

espelta

Fet amb farina d’espelta

integral ecològica (blat salvatge).

pans de motlle

Varis: Fets de diferents farines.

(sense sucres, ni làctics, ni ous).

pa d’olives

Fet amb farina de blat eco, olives

negres i un toc de farigola.

ALTRES PANS:

fajol Saber-ne més…

blat de moro

sègol Saber-ne més…

cereals i llavors

amb panses i nous

amb avellanes

amb figues i nous

de cervesa

de formatge

de ceba

de proteïna vegetal

pa per celíacs

Saber-ne més…

pa moreno

Fet amb farina de blat integral.

No refinada. De gra sencer:

germen, endosperma i pericarpi.

pa de Tots Sants

Fet amb farina d’espelta integral eco, codonyat, castanyes i nous.

PANS ESPECIALS

Per als qui pateixen digestions difícils: s’aconsegueix amb un fornejat molt més lent, a temperatura considerablement més baixa i amb una doble cocció.

Aquesta exposició dilatada a una font de calor, fa que els midons de la farina es transformin en dextrines solubles. Les seves molècules són més petites que les dels midons i també de menor densitat i viscositat, per tant són més digeribles i de més fàcil assimilació.

Ajuda a evitar l’acidesa estomacal i les flatulències i facilita una digestió més ràpida.

Aquest fet fa que també sigui molt recomanable en els àpats previs a la pràctica d’un esport.

Panet creat com homenatge a Sabadell i a la seva colla castellera.
Fet amb: massa mare, farina de blat ecològica, un toc d’oli d’oliva, ceba caramel.litzada i deshidratada (per fer al.lusió a la ceba present en l’escut de la nostra vila) i farina de cigró (que fa referència al cigronet menut del Parc Agrari de la ciutat).

Especial per a:

Vegans, vegetarians i esportistes.

Molt nutritiu i energètic.  Saber-ne més…

Els ingredients principals d’aquest pa són: farina de sègol integral ecològica, llavors de llinosa i llavors de “chia”. Aliments amb un alt índex de fibra soluble i insoluble, imprescindibles en qualsevol dieta.

Aquesta elevada aportació de fibra, esdevé molt beneficiosa per:

– Combatre el restrenyiment:

Els mucílags que contenen són fibra soluble que activa la funció intestinal. Capten aigua dels sucs gàstrics, s’inflen i formen un gel viscós que incrementa el volum de la femta i la fa més tova i alhora promouen el moviment peristàltic (moviment dels budells).

– Regular el colesterol:

La fibra soluble forma un gel que envolta el colesterol i impedeix que es fixi a les parets venoses. I la insoluble l’arrossega i elimina per la femta.

– Equilibrar la diabetis:

Estabilitzant la glucosa en sang. Gràcies a la capacitat de frenar la rapidesa amb la qual el nostre cos transforma els carbohidrats en sucres simples i reduint-ne l’absorció.

Hem enriquit la nostra experiència com a forneres, amb coneixements en dietètica i nutrició Saber-ne més…

Aprofitant les característiques diferents de cada farina, aconseguim els pans adequats a cada dieta Saber-ne més…