BLATS ANTICS: portats directament de pagès
Elaboració natural amb pasta mare. (sense sucre ni lactosa)
PANS FETS AMB ALTRES FARINES
fajol Saber-ne més…
blat de moro
sense sal
sègol Saber-ne més…
de cereals i llavors
amb panses i nous
amb avellanes
de cervesa
per celíacs Saber-ne més…

pa moreno
Fet amb farina de blat integral.
No refinada. De gra sencer:
germen, endosperma i pericarpi.

pans de motlle
Varis: Fets de diferents farines.
(sense sucres, ni làctics, ni ous).

pa de Tots Sants
Fet amb farina d’espelta integral ecològica,
codonyat, castanyes i nous.


pa d’olives
Fet amb farina de blat ecològic, olives
negres i un toc de farigola.
Les farineres seleccionen i molen els cereals i àdhuc, condicionen les farines que n’obtenen per tal de facilitar-ne la panificació.
Poden ser de gran qualitat, fins i tot ecològiques, però ja no són completament pures. Per això, vam anar a cercar-ne directament a pagès.
Bona part de les farines que emprem, són fruit dels cereals que en Pep (en un raconet de l’Anoia) ha sembrat, cuidat, segat, netejat i molt a la pedra en el seu molí de fusta. Després ell mateix en les porta a casa. Gairebé “del tros a la taula”, com li agrada dir.
Només en un petit obrador com el nostre, és factible fer pa amb farines tan pures, ja que s’han de treballar de manera casolana, amb les mans, acaronant la massa i donant-li un llarg repòs. El pa que en resulta, potser no és tan bonic ni tan vistós, tanmateix conserva tots els nutrients, aroma i sabor.