BLATS ANTICS: portats directament de pagès
Elaboració natural amb pasta mare. (sense sucre ni lactosa)

espelta
Fet amb farina d’espelta
integral ecològica (blat salvatge).

pans de motlle
Varis: Fets de diferents farines.
(sense sucres, ni làctics, ni ous).

pa d’olives
Fet amb farina de blat eco, olives
negres i un toc de farigola.
ALTRES PANS:
fajol Saber-ne més…
blat de moro
sègol Saber-ne més…
sense sal
amb panses i nous
amb avellanes
amb figues i nous
de cervesa
de formatge
de cereals i llavors
de proteïna vegetal
pa per celíacs

pa moreno
Fet amb farina de blat integral.
No refinada. De gra sencer:
germen, endosperma i pericarpi.

pa de Tots Sants
Fet amb farina d’espelta integral eco, codonyat, castanyes i nous.
PANS ESPECIALS
Panet creat com homenatge a Sabadell i a la seva colla castellera.
Fet amb: massa mare, farina de blat ecològica, un toc d’oli d’oliva, ceba caramel.litzada i deshidratada (per fer al.lusió a la ceba present en l’escut de la nostra vila) i farina de cigró (que fa referència al cigronet menut del Parc Agrari de la ciutat).

Per als qui pateixen digestions difícils: s’aconsegueix amb un fornejat molt més lent, a temperatura considerablement més baixa i amb una doble cocció.
Aquesta exposició dilatada a una font de calor, fa que els midons de la farina es transformin en dextrines solubles. Les seves molècules són més petites que les dels midons i també de menor densitat i viscositat, per tant són més digeribles i de més fàcil assimilació.
Ajuda a evitar l’acidesa estomacal i les flatulències i facilita una digestió més ràpida.
Aquest fet fa que també sigui molt recomanable en els àpats previs a la pràctica d’un esport.

Els ingredients principals d’aquest pa són: farina de sègol integral ecològica, llavors de llinosa i llavors de “chia”. Aliments amb un alt índex de fibra soluble i insoluble, imprescindibles en qualsevol dieta.
Aquesta elevada aportació de fibra, esdevé molt beneficiosa per:
– Combatre el restrenyiment:
Els mucílags que contenen són fibra soluble que activa la funció intestinal. Capten aigua dels sucs gàstrics, s’inflen i formen un gel viscós que incrementa el volum de la femta i la fa més tova i alhora promouen el moviment peristàltic (moviment dels budells).
– Regular el colesterol:
La fibra soluble forma un gel que envolta el colesterol i impedeix que es fixi a les parets venoses. I la insoluble l’arrossega i elimina per la femta.
– Equilibrar la diabetis:
Estabilitzant la glucosa en sang. Gràcies a la capacitat de frenar la rapidesa amb la qual el nostre cos transforma els carbohidrats en sucres simples i reduint-ne l’absorció.


Hem enriquit la nostra experiència com a forneres, amb coneixements en dietètica i nutrició Saber-ne més…
Aprofitant les característiques diferents de cada farina, aconseguim els pans adequats a cada dieta Saber-ne més…
Les farineres seleccionen i molen els cereals i àdhuc, condicionen les farines que n’obtenen per tal de facilitar-ne la panificació.
Poden ser de gran qualitat, fins i tot ecològiques, però ja no són completament pures. Per això, vam anar a cercar-ne directament a pagès.
Bona part de les farines que emprem, són fruit dels cereals que en Pep ha sembrat, cuidat, segat, netejat i molt a la pedra en el seu molí de fusta. Després ell mateix en les porta a casa. Gairebé “del tros a la taula”, com li agrada dir.
Només en un petit obrador com el nostre, és factible fer pa amb farines tan pures, ja que s’han de treballar de manera casolana, amb les mans, acaronant la massa i donant-li un llarg repòs. El pa que en resulta, potser no és tan bonic ni tan vistós, tanmateix conserva tots els nutrients, aroma i sabor.