BLATS ANTICS: portats directament de pagès

Elaboració natural amb pasta mare. (sense sucre ni lactosa)

Fet amb farina de Khorasan

integral ecològica (blat egipci).

PA DE XEIXA

Fet amb farina de xeixa integral ecològica (blat autòcton).

BLAT ANTIC ECOLÒGIC

Fet amb farina d’espelta

integral ecològica (blat salvatge).

PANS FETS AMB ALTRES FARINES

fajol Saber-ne més…

blat de moro

sense sal

sègol Saber-ne més…

de cereals i llavors

amb panses i nous

amb avellanes

de cervesa

 per celíacs Saber-ne més…

pa moreno

Fet amb farina de blat integral.

No refinada. De gra sencer:

germen, endosperma i pericarpi.

pans de motlle

Varis: Fets de diferents farines.

(sense sucres, ni làctics, ni ous).

pa de Tots Sants

Fet amb farina d’espelta integral ecològica,

codonyat, castanyes i nous.

PA SENSE SAL

pa d’olives

Fet amb farina de blat ecològic, olives

negres i un toc de farigola.

Essencial fibra

PEP

PEP-pa extra proteic

pa dextrinat

Les farineres seleccionen i molen els cereals i àdhuc, condicionen les farines que n’obtenen per tal de facilitar-ne la panificació.

Poden ser de gran qualitat, fins i tot ecològiques, però ja no són completament pures. Per això, vam anar a cercar-ne directament a pagès.

 

Bona part de les farines que emprem, són fruit dels cereals que en Pep (en un raconet de l’Anoia) ha sembrat, cuidat, segat, netejat i molt a la pedra en el seu molí de fusta. Després ell mateix en les porta a casa. Gairebé “del tros a la taula”, com li agrada dir.

 

Només en un petit obrador com el nostre, és factible fer pa amb farines tan pures, ja que s’han de treballar de manera casolana, amb les mans, acaronant la massa i donant-li un llarg repòs. El pa que en resulta, potser no és tan bonic ni tan vistós, tanmateix conserva tots els nutrients, aroma i sabor.