APTE PER CELÍACS

Un producte sense gluten, només es pot certificar com a apte per al consum de persones celíaques si conté menys de 20 partícules per milió de gluten.

 

Per tal de garantir la traçabilitat durant l’elaboració i l’envasat, hem habilitat un petit obrador totalment aïllat i independent i emprem sempre estris exclusius.
Tots els pans i dolços que us oferim, estan fets amb farines procedents d’un productor/elaborador “gluten free” (certificat -20ppm)

PRODUCTES:

pans de motlle

panets i barretes

bases de coca

Cada format de pa requereix un combinat específic, amb ingredients com:

el midó de tapioca, la farina d’arròs, el midó de blat de moro

o el psyllium (fibra vegetal/aglutinador natural).

Dolços:

brioixos, magdalenes….. Anem incrementant el nostre assortit.

El gluten és una molècula fonamental per a les llavors, ja que és la responsable d’emmagatzemar proteïnes que la planta farà servir quan arribi el moment de la germinació.

 

Només els cereals contenen  gluten.

 

Les proteïnes són substàncies que el nostre cos necessita per a crear, substituir i recuperar les cèl·lules dels teixits i per elaborar enzims i hormones.

 

Les principals proteïnes que aporta el gluten, són:

LES GLUTENINES: comuns a tots els cereals.
LES PROLAMINES: de les que cada gra, en té una de diferent.
I és aquí on sorgeix el problema.

 

Un celíac pot consumir l’orzenina de l’arròs o la zeïna del blat de moro; mentre que la gliadina del blat, l’hordeïna del ordi, la secalina del sègol, o l’avenina de la civada, l’emmalalteixen.

SEGUIR UNA DIETA SENSE GLUTEN POT APORTAR NOMBROSOS AVANTATGES:

 

Disminueix la pressió sanguínia.
Redueix el risc de patir trombosi i embòlia.
Afavoreix l’agilitat mental i el desenvolupament del cervell i la vista del fetus.
Contribueix al sistema immunitari.
Redueix el colesterol i triglicèrids.
És beneficiosa contra trastorns inflamatoris i lesions, al·lèrgies, asma, càncer, psoriasi…
Augmenta la salut capil·lar, òssia i cutània.

 

Però, s’ha de tenir en compte que deixar el gluten de banda, no és pas beneficiós per a tothom.
Si decidim eliminar-lo, alhora
eliminem la gran diversitat de substàncies nutricionals que conté.

 

El gluten representa el 80% de les proteïnes del blat.

 

Al ser proteïna pura, s’utilitza en l’elaboració d’aliments dietètics i fins i tot, en les dietes vegetarianes i veganes com a un dels principals substituts de la carn.

LES PROTEÏNES SÓN UN NUTRIENT VITAL PER AL NOSTRE COS.

 

Són imprescindibles per a moltes funcions de l’organisme: regeneren i mantenen els teixits de moltes parts dels òrgans del cos (músculs, cor, ossos, tendons, pell, tub digestiu…), transporten oxigen a tot el nostre organisme, originen els anticossos necessaris per a la defensa davant bacteris, virus, etc. i aporten energia.

 

Les proteïnes són substàncies compostes per cadenes d’aminoàcids. Cada tipus d’aminoàcid té una estructura diferent i compleix una funció especial i única al nostre organisme.

 

Els aminoàcids poden ser catalogats com:
– essencials: aminoàcids que el nostre organisme no és capaç de sintetitzar i ha d’obtenir-los de la dieta. Són: Histidina, Isoleucina, Leucina, Lisina, Metionina, Fenilalanina, Treonina, Triptòfan i Valina.
– no essencials: aminoàcids que el nostre cos pot produir encara que no estiguin presents en els aliments que consumim. Són: alanina, arginina, asparagina, ‘àcid aspàrtic, cisteïna, àcid glutàmic, glutamina, glicina, prolina, serina i tirosina.
– condicionals: aminoàcids que normalment no són essencials, excepte en moments de malaltia i/o estrès. Són: arginina, cisteïna, glutamina, tirosina, glicina, ornitina, prolina i serina.

 

Les proteïnes dels cereals, els llegums, els fruits secs i les llavors (sèsam, pipes de gira-sol) són deficitàries en algun aminoàcid essencial, motiu pel qual són considerades incompletes. Ara bé, com que l’aminoàcid deficient varia en cadascun dels aliments, combinant-los amb encert i en una quantitat suficient, l’organisme obté tots els aminoàcids essencials que necessita per a fabricar proteïnes humanes.

 

S’ha de tenir en compte, que el nostre cos no pot sintetitzar proteïnes humanes si hi ha deficiència d’un aminoàcid essencial.

S’ingereixen proteïnes d’alt valor biològic (proteïnes completes) amb aliments d’origen animal com ara ous, carns, peixos i lactis, i vegetals com la soja o l’espirulina.

 

Per a persones que segueixen dietes vegetarianes o veganes, és imprescindible la combinació d’aliments vegetals (cereals, llegums, fruita fresca, fruits secs…), per tal d’obtenir proteïnes completes. Alhora, és recomanable per a tothom, perquè permet assolir proteïnes de qualitat “tots els aminoàcids essencials” amb una aportació menor de greix saturat i de colesterol, substàncies pròpies d’aliments d’origen animal.